Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir’den lösemiyle mücadelede farkındalık çalışması

Büyükşehir’den lösemiyle mücadelede farkındalık çalışması

Büyükşehir’den lösemiyle mücadelede farkındalık çalışması

Büyüksehir’den lösemiyle mücadelede farkindalik çalismasi

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi ile Büyüksehir Belediyesi Adana Basketbol Kulübü 2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasi dolayisiyla gerçeklestirilen ‘’Maskemi Takarim, Farkindalik Yaratirim’’ projesine destek verdi.

 

Atatürk Spor Salonu’nda gerçeklesen etkinlige Adana Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Ismail Günes, Spor Hizmetleri Sube Müdürü Yusa Davarci, Büyüksehir Belediyesi Adana Basketbol Takimi oyunculari, antrenörler Mehmet Özkan, Ömer Çetin ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi personeli katildi. Minicik bedenlerde sevgi dolu kocaman yürekleriyle yasama tutunmaya çalisan çocuklarimizin daima yaninda olduklarinin altini çizen katilimcilar, maskelerini takarak lösemili çocuklara destek verdi.

LÖSEMI NEDIR? KAN VE KÖK HÜCRE BAGISININ ÖNEMI

Lösemi ya da diger adiyla kan kanseri, kemik iliginde blast ismi verilen kötü huylu kan hücrelerinin kontrolsüz çogalmasi sonucu olusan bir hastaliktir. Kontrolsüz çogalan bu kötü huylu hücreler nedeni ile normal kan hücreleri çogalamaz ve görevlerini yerine getiremez. Lösemi, çocuklarda en yaygin görülen kanser türlerinin basinda gelmektedir. Bulasici degildir ve tedavisi vardir. Lösemi hastasi çocuklarin hayatlarini kurtarabilmenin en önemli yolu, kan ve kök hücre bagisidir.    



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli